Artiklar

Hur mycket surf behöver man? Så väljer du rätt surfmängd 2022!

Senast uppdaterad 16 februari, 2022

Innan man kan teckna ett abonnemang eller köpa ett kontantkort behöver fundera på ungefär hur mycket surf man behöver. Det är givetvis svårt att veta exakt hur mycket trafik man kommer att behöva men det går att göra en grov uppskattning utifrån hur man tänkt att använda sitt mobila bredband.

Hur snabbt är ett mobilt bredband 2021?

Senast uppdaterad 26 mars, 2021

Hastigheten är på ett mobilt bredband beror på flera faktorer, bland annat operatören, vilket avstånd man har till närmaste mobilmast, hur stor belastning mobilmasten har (hur många som använder mobildata samtidigt) och var i fastigheten man befinner sig i.

Bästa mobila bredbandet 2021

Senast uppdaterad 2 januari, 2021

Det är svårt att veta vilket mobilt bredband som kommer fungera bäst för alla. Täckning och hur mycket datatrafik är bara två av många faktorer som avgör.

Bästa 4G-routern 2021 – Dela ditt mobila bredband med andra

Senast uppdaterad 28 december, 2020

Det blir allt vanligare att använda ett mobilt bredband som internetuppkoppling i hemmen, något som dels kan förklaras med avvecklingen av och den dåliga prestandan i det gamla kopparnätet samtidigt som utbyggnaden av 4G (och 5G) snabbt går framåt med bättre och bättre täckning och prestanda för allt fler.

Så testar du hastigheten på ditt mobila bredband 2021

Senast uppdaterad 15 december, 2020

Det finns flera verktyg på internet där du kan testa hur snabb din uppkoppling är, eller rättare sagt hur snabbt enheten du använder kommunicerar med den testserver som testet kopplar upp sig mot. Här på mobilabredband.info kan du enkelt testa hastigheten via Speedtest.

Dela: