Bästa mobila bredbandet 2021

Senast uppdaterad 2 januari, 2021

Det är svårt att veta vilket mobilt bredband som kommer fungera bäst för alla. Täckning och hur mycket datatrafik är bara två av många faktorer som avgör. För att göra det enkelt har vi sammanställt en lista på de bästa mobila bredbanden för dig som behöver mycket trafik, för dig som klarar dig med lite trafik, och för dig som driver företag.

Innehåll - Bästa mobila bredbandet 2021
1
Telenor Obegränsat - Bästa abonnemanget med fri trafik
Visa pris »
2
hallon 200 GB - Bästa abonnemanget med mycket trafik
Visa pris »
3
hallon 5 GB - Bästa abonnemanget med lite trafik
Visa pris »
4
3Bredband Företag Fri Trafik - Bästa abonnemanget för företaget
Visa pris »

Telenor Obegränsat

Vad vi gillar med Telenors abonnemang med fri trafik

Med Telenors mobila bredband med fri trafik behöver du inte fundera på hur mycket trafik du behöver eller gör av med. Den stora anledningen till att vi placerar Telenors abonnemang som det bästa valet är inte för att det är billigast utan för att Telenor erbjuder ett mobilt bredband med fri trafik utan begränsningar.

> Jämför alla abonnemang med fri trafik

Telenors mobila bredband med obegränsad trafik är i det närmaste perfekt och ger dig som användare en enorm frihet att använda det hur mycket du vill och i stort sett var du vill. Telenor har också generellt en bra täckning, även på landsbygden och i kombination med fri trafik utan begränsningar tycker vi att Telenor är det bästa valet.

> Läs mer och beställ hos Telenor

Vad vi inte gillar med Telenors abonnemang med fri trafik

Ska vi anmärka på något så är det priset. Telenors abonnemang med fri surf är utan kampanjrabatten det dyraste alternativet. Villkoret för kampanjrabatten är att man binder sig i 24 månader. Värt att tänka på här är att ångerrätten gäller.

För vem passar ett mobilt bredband med fri surf?

Ett mobilt bredband med fri surf passar dig som använder din mobila uppkoppling mycket, kanske tom som primär källa till Internet. Det är alltså perfekt för dig som streamar mycket film, serier och musik eller laddar ned stora filer. Med ett sådant användningsmönster förbrukar man mycket data och då är ett abonnemang med fri surf en bra lösning.

Alternativ

Tre mobila bredband med fri trafik. Det är billigare än Telenors men Tre har generellt sämre täckning och de har även en dygnsbegränsning som visserligen går att låsa upp.

> Läs mer och beställ hos Telenor

Telenor Obegränsat
Visa pris »

hallon 200 GB

Vad vi gillar med Hallons abonnemang med 200 GB trafik

Hallon har ett brett utbud av abonnemang och deras största abonnemang med 200 GB trafik räcker långt. Det är ett alternativ med mycket trafik till ett lågt pris, de har också bra introduktionserbjudanden med kraftig rabatt under några månader.

> Visa alla hallons abonnemang

hallons mobila bredband med 200 GB trafik är ett abonnemang med generös trafik och passar den som behöver mycket trafik men inte vill ha ett abonnemang med fri trafik.

> Läs mer och beställ hos hallon

Vad vi inte gillar med hallons abonnemang med 200 GB trafik

Eftersom hallon går över Tres nät så är nackdelen med hallon, liksom Tre, täckningen. Täckningen är inte dålig, men den är många gånger inte tillräcklig på landsbygden, så studera täckningskartorna ordentligt först.

För vem passar ett mobilt bredband med 200 GB trafik?

Precis som ett abonnemang med fri surf passar dig som använder din mobila uppkoppling mycket, dvs för dig som streamar mycket film, serier och musik.

Alternativ

Behöver man just 200 GB eller mer så är alternativen att titta på ett abonnemang med fri trafik

> > Jämför alla abonnemang med fri trafik

hallon 200 GB
Visa pris »

hallon 5 GB

Vad vi gillar med Hallons abonnemang med 5 GB trafik

Hallons minsta abonnemang erbjuder datatrafik om 5 GB. Det är inte mycket, men det här är ett mobilt bredband som passar den som har ett väldigt sporadiskt användande av sitt mobila bredband. Det finns alternativ med ännu mindre trafik, men priset är nästan det dubbla så det finns ingen anledning att välja något annat än Hallons alternativ hör. Just nu finns också ett riktigt bra introduktionserbjudanden med kraftig rabatt under några månader.

> Läs mer och beställ hos hallon

Vad vi inte gillar med hallons abonnemang med 5 GB trafik

Precis som nämnts tidigare så är täckningen det stora bekymret. Kanske inte för detta abonnemang eftersom det passar den som inte surfar så mkt, så hastigheten kanske inte är så jätteviktig heller.

För vem passar ett mobilt bredband med 5 GB trafik?

Precis som ett abonnemang med fri surf passar dig som använder din mobila uppkoppling mycket, dvs för dig som streamar mycket film, serier och musik.

hallon 5 GB
Visa pris »

3Bredband Företag Fri Trafik

Vad vi gillar med Tres abonnemang för företag med fri trafik

Ett mobilt bredband för företaget är kanske det som allra mest behöver fri trafik och här utklassar Tre sina konkurrenter, iallafall när det kommer till priset som är i princip hälften av konkurrenternas motsvarigheter.

> Läs mer och beställ hos Tre

Vad vi inte gillar med Tres abonnemang med fri trafik

Åter igen vill vi flagga för täckningen, det är något man verkligen behöver undersöka innan man väljer Tre. Har man täckningen så är Tre bäst.

Alternativ

Tele2:s mobila bredband med fri trafik. Tyvärr kostar abonnemanget mer än dubbelt så mycket som Tre men Tele2 har en något bättre täckning än Tre så det är det bästa alternativet tycker vi.

> Läs mer och beställ hos Telenor

3Bredband Företag Fri Trafik
Visa pris »