Hur mycket trafik är fri, obegränsad trafik?

Abonnemangen med obegränsad trafik verkar glädjande nog vara på väg tillbaka, men det gäller att läsa det finstilta för helt obegränsat är det (oftast) inte.

Många gånger är ett mobilt bredband det bästa, och ibland det enda, alternativet som finns för att få tillgång till en snabb och stabil uppkoppling. För boende i fastigheter med endast xDSL-uppkopplingsmöjlighet är oftast ett mobilt bredband både snabbare och mer tillförlitligt. Men ett mobilt bredband har ofta en stor nackdel, en maximal trafikmängd som får förbrukas under en månad. Något som inte heller är helt enkelt att hålla koll på om man är fler i hushållet som delar på uppkopplingen.

Ett abonnemang med obegränsad trafik löser det sistnämnda problemet men det är (nästan) aldrig så att trafiken är obegränsad. Iallafall inte till full hastighet. I dagsläget är det bara Tre som erbjuder obegränsad trafik och läser man villkoren för abonnemangen så står det att ”Vid förbrukning av 40GB under ett dygn sänks surfhastigheten till 5 Mbit/s och du kan öka hastigheten igen genom en kostnadsfri SMS-påfyllning med 40GB. Dygnsräknaren nollställs vid midnatt och surfhastigheten återställs”. 40GB under ett dygn är trots allt ganska mycket trafik, men det är ändå värt att beakta att även om det marknadsförs som obegränsat så finns det begränsningar.

Nu ska man väl i ärlighetens namn säga att det kanske inte är ett så stort problem, 40GB per dygn är 1200GB per månad och det är rejält mycket mer trafik än vad konkurrenterna erbjuder och det till ett pris som ingen annan kan matcha. Så är du ute efter ett abonnemang med mycket trafik så finns det ett för dig nämligen Tre.