Vår ambition är att lista alla svenska operatörers abonnemang och kombinationer hos operatören som innehåller en router så att det mobila bredbandet kan användas av flera användare.
Ett mobilt bredband använder sig av mobiltelefonnäten 3G och/eller 4G istället för en fysisk kabel som fiber, ADSL och andra bredbandstekniker använder sig av.
Om du använder en mobil router så stöds alla operativsystem som kan kommunicera med routern, dvs, i stort sett alla. Om du istället vill använda en USB-sticka så är det generella stödet Windows XP eller senare samt MacOSX 10.5 eller högre. För fullständig kompatibilitetslista hänvisar vi till respektive operatör.
Nej, idag finns det ingen operatör som erbjuder ett mobilt bredband med obegränsad trafik till ett fast pris. Hos de allra flesta operatörer kan du köpa till extra bandbredd utöver det som ingår.
Vi anger den maximala hastigheten som operatören anger för sitt mobila bredband. Man ska dock vara medveten om att detta är en teoretisk gräns och nås aldrig rent praktiskt utan räkna med att få ut maximalt 50% av den angivna hastigheten.
webbiumFAQ